Булгартрансгаз  обяви обществена поръчка за технически проект за 73 км 

...
Булгартрансгаз  обяви обществена поръчка за технически проект за 73 км 
Коментари Харесай

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

„ Булгартрансгаз "   разгласи социална поръчка за механически план за 73 км  газопроводи в Източномаришкия басейн. Три следващи години - 2022, 2023 и 2024 година преносният оператор е получил заявки за капиталов интерес за бъдещо зареждане с природен газ на съществуващи и планувани мощности в района. Той е в размер на  близо 110 000 мегаватчаса дневно. За да стане това е нужна нова довеждаща газопреносна инфраструктура с високо налягане за транспорт на природен газ до района.
Така ще бъдат основани условия за рационализация на горивните съоръжения на тецовете в басейна и на други енергийни консуматори и въвеждане на по-нискоемисионни горива в енергийния микс, както и доста понижаване на излъчванията на парникови газове от горивните процеси. Това  ще има и позитивен обществен резултат, защото ще разреши опазване на работни места в района, се споделя в известието на компанията.
Разработеният от " Булгартрансгаз "   план включва създаване на нови газопроводи високо налягане с ориентировъчна обща дължина към 73 км с диаметър  и прилежащите им софтуерни уреди.
Прогнозната стойност на публичната поръчка е в размер на 1 306 200,00 (един милион триста и шест хиляди и двеста) лв. без Данък добавена стойност. Срокът за подаване на предложения за присъединяване е до 23,59 ч. на 14.05.2024 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР